مهاجرت کاری ترکیه

کار در ترکیه

کار در ترکیه

مهاجرت از طریق کار در ترکیه یکی از بهترین طرق مهاجرتی است زیرا بسیاری برای کسب اقامت اقدام به مهاجرت به ترکیه از طریق کار کرده‌ اند. البته شرایط اقتصادی ترکیه در سال‌ های اخیر به دلیل رخ دادن بحران های متعدد خیلی امید بخش نیست. نرخ بیکاری این کشور حدود 12% گزارش شده، اما بالا بودن کیفیت زندگی در ترکیه یکی از مزیت‌های مهم زندگی و کار در این کشور است.

مراحل درخواست ویزای کاری ترکیه کمی متفاوت از روند درخواست سایر ویزاهای این کشور است. این امر به این دلیل است که در پروسه درخواست ویزای کاری ترکیه، طرفین، کارمند و کارفرما درگیر هستند. توجه داشته باشید که قبل از درخواست ویزای کار در ترکیه باید یک پیشنهاد شغلی یا قرارداد کاری داشته باشید. شما نمی توانید مراحل دریافت ویزا را بدون داشتن پیشنهاد کار مشخص در ترکیه شروع کنید. با دریافت مشاوره از کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می توانید مسیر مهاجرت به ترکیه از طریق کار را برای خود هموار کنید.

شرایط برخورداری از حق کار در ترکیه برای خارجی‌ ها

اساسا، اتباع خارجی تحت قانون نیروی کار بین‌المللی برای حق اشتغال در کشور ترکیه باید اجازه کار دریافت کنند. وزارت کار و تأمین اجتماعی (MLSS) این کشور برای صدور مجوز کار به ارزیابی مدارک و اسناد متقاضی می پردازد. این فرآیند ارزیابی حدود 30 روز طول می کشد. در برخی مشاغل خاص که نیازمند صلاحیت حرفه‌ ای خاصی هستند، مانند مشاغل حوزه سلامت و پزشکی و آموزش، کسب مجوز تایید شده توسط وزارت بهداشت در خدمات بهداشتی و وزارت آموزش ملی در خدمات آموزشی الزامی است.

همچنین، اتباع خارجی که در محدوده قانون آموزش عالی کار می کنند، باید اجازه اولیه شورای آموزش عالی را داشته باشند. اما باید توجه کرد که قبل از هر گونه اقدامی برای درخواست ویزای کاری اطلاع از لیست مشاغل مورد نیاز ترکیه برای هر متقاضی الزامی است تا از این طریق افراد بتوانند صلاحیت خود را محرز کنند.

مشاغل مورد نیاز ترکیه 2024 عبارتند از:

  • فروشندگی
  • آرایشگری
  • حسابداری
  • نقاشی ساختمان
  • کاشی کاری
  • نجاری
  • آشپزی و سرآشپزی
  • مهمانداری
  • راهنمای تور
  • مهندسی IT
  • مشاغل ساختمانی
  • تعمیرکاری

انواع مجوز کار در ترکیه

بر اساس ماده 10 قانون مجوز کار به افراد متقاضی کار که شهروند ترکیه نیستند، به مدت یک سال امکان اشتغال در کار مورد نظری که متعلق به یک شخص واقعی یا نهاد قانونی، یا موسسات دولتی و شرکت‌ های دولتی است، داده می شود. بعد از گذشت این یک سال، فرد باید برای تمدید ویزای خود اقدام کند. پس از ارزیابی شرایط و مدارک در صورت موافقت کارفرما ویزای کار ترکیه حداکثر تا 3 سال تمدید می شود. از سوی دیگر، خارجیان دارای مجوز سکونت طولانی‌ مدت و اشتغال به مدت حداقل 8 سال، می‌توانند برای دریافت مجوز کار دائم ترکیه درخواست دهند.

یکی از انواع دیگر مجوز کار، مجوز کار مستقل است که به خارجیانی که عضو یک حرفه هستند اعطاء می‌شود. مشروط بر اینکه آنها شرایط خاص را در قوانین کار به عمل آورند. لازم به ذکر است که به برخی از مشاغل نظیر وکالت، پرستاری، داروسازی، دندانپزشکی، مدیریت بیمارستان خصوصی، ماهی گیری و دریانوردی مجوز کار تعلق نمی گیرد.

جدول زیر اطلاعاتی درباره انواع ویزاهای کاری در ترکیه ارائه می دهد:

انواع مجوزشرایط دریافتمدت اعتبارهزینه درخواست ویزا به لیر
مجوز کار Periodical/Definite(موقت) در ترکیهدریافت جاب آفر از کارفرمایک سال (قابل تمدید)93290TRY
مجوز کار (دائم)Indefinite در ترکیهسکونت و اشتغال در ترکیه حداقل 8 سالنا محدود933160TRY
مجوز کار (مستقل)Independent در ترکیهسکونت و اشتغال در ترکیه حداقل 5 سال3 سال (قابل تمدید)933160TRY
Turquoise Card مجوز کارت فیروزه ای در ترکیهرزومه تحصیلی و کاری قوی

کمک به رشد اقتصادی در ترکیه

3 سال (اقدام برای تابعیت)933160TRY
مجوز کار موقتویژه ورزشکاران، هنرمندانحضور کوتاه مدت933160TRY

نحوه درخواست کار در ترکیه

به طور کلی نحوه درخواست کار در ترکیه از خانه شروع می شود. زیرا از این طریق به راحتی می توان یک نقش را صرفا از طریق ابزارهای آنلاین تضمین کرد. با این حال اگر درخواست آنلاین کار در ترکیه، شما را به جایی نمی رساند و می خواهید مستقیم تر باشید. درخواست حضوری ممکن است انتخاب بهتری برای شما باشد.

نحوه درخواست کار در ترکیه نیز به دو روش صورت می گیرد که عبارت اند از:

  • اگر از خارج از ترکیه درخواست می دهید: با این روش درخواست، اگر چه ممکن است انتخاب کمتری از مشاغل داشته باشید. زیرا برخی از شرکت ها ممکن است از شما بخواهند برای مصاحبه حضوری به ترکیه سفر کنید.
  • اگر درخواست داخلی دارید: اگر در داخل ترکیه درخواست کار در این کشور را می دهید، قبل از هر چیز باید یک مجوز اقامت داشته باشید که حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. اگر مجوز اقامت 6 ماهه داشته باشید، کارفرمای شما می تواند مستقیما به وزارت کار و تامین اجتماعی درخواست دهد.

مشاغلی که در ترکیه نمی توانید به عنوان خوداشتغالی به آنها بپردازید عبارت اند از:

مشاغل ممنوعه خوداشتغالی خارجی ها در ترکیه

مراحل دریافت مجوز کار در ترکیه

اتباع خارجی که تصمیم به زندگی در ترکیه می گیرند، برای اقامت در این کشور پس از گذراندن دوره ویزای 90 روزه، باید اقامت یا مجوز کار خود را دریافت کنند. قبل از عزیمت به ترکیه، متقاضیان باید درخواست ویزای کاری خود را همراه با مدارک لازم به كنسولگری جمهوری ترکیه در كشور ارسال کنند. از این رو در ملاقاتی کوتاه در مورد پیشنهاد شغلی جدید و پیشینه و اهداف خود توضیح مختصری دهد.

در روز مصاحبه شما باید پاسپورت، مدرک جاب آفر یا پیشنهادکاری، مدارک تحصیلی (ترجمه شده به زبان رسمی ترکیه) و اثبات تمکن مالی را به همراه خود داشته باشید. پس از درخواست اولیه، فرد باید از طریق پورتال دولت الکترونیکی ترکیه (www.turkiye.gov.tr) فرم درخواست آنلاین ویزای کاری را که شامل سوالاتی در جهت احراز هویت و دانستن هدف از اخذ این ویزا است را پر کند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کاری در ترکیه شامل موارد زیر می شود:

  • درخواست مجوز کار
  • اظهارنامه سود
  • وکیل محضری جهت استفاده از سیستم درخواست آنلاین

در طی 10 روز پس از تعیین وقت ویزا در سفارت ترکیه یا کنسولگری در کشور محل اقامت شما، کارفرمای شما در ترکیه باید درخواست آنلاین را در وب سایت وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه (MLSS) انجام دهد. پس از اتمام درخواست، کارفرما باید مدارک لازم را از طریق پست یا شخصا به سفارتخانه ارسال کند. این کار باید ظرف 10 روز پس از مصاحبه شما و حداکثر ظرف 6 روز کاری پس از درخواست آنلاین انجام شود. بنابراین هماهنگی متقاضیان با کارفرمایان ضروری است.

مراحل دریافت مجوز کار در ترکیه

موسسات معتبر جهت پیدا کردن کار در ترکیه

روش یافتن شغل از طریق موسسات کاریابی یکی از طرق کاریابی در ترکیه است. برای درخواست کاریابی از این طریق کافی است که متقاضیان رزومه خود را به همراه فرم اطلاعات تکمیلی به این موسسات ارسال کنند. معمولا هزینه ای که موسسات کاریابی در ترکیه از کارجویان جهت ثبت نام دریافت می کنند حدود TRY200 الی 700TRY (لیر) می باشد.

از جمله موسسات کاریابی معروف در کشور ترکیه می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • موسسه کاریابیAdecco
  • موسسه کاریابی Aizen
  • موسسه کاریابی Işkur
  • موسسه KRM Yӧnetim

سایت های کاریابی ترکیه

این روزها با پیشرفت فناوری های نوین دیگر شیوه کاریابی سنتی تغییر یافته و تبلیغات و ادهای روزنامه ها جای خود را به سایت های شغلی داده است. در واقع، یکی از روش های متداول و پرکاربرد برای یافتن شغل در ترکیه و هرجایی از دنیا استفاده از وب سایت های کاریابی یا پورتال های استخدام می باشد. کارجویان از طریق این وب سایت ها می توانند رزومه (CV) برای خود ایجاد کرده و مطابق همان رزومه، کار مورد پسند خود را دنبال بکنند.

در اینجا همراه با شما به مرور 3 تا از محبوب ترین سایت های معتبر کاریابی می پردازیم:

  • Kariyer:

از بهترین سایت های کاریابی در ترکیه است. این سایت فقط مختص کارجویان نبوده و به کارفرمایان نیز در یافتن کارکنان مناسب کمک می کند. از جمله بخش های جالب دیگر این سایت مصاحبه با نخبگان و روایت داستان موفقیت آنها می باشد.

  • Yenibiris:

یکی از سایت های شغلی قدیمی در ترکیه است. در این سایت، شما می توانید شغل تخصصی خود را پیدا کنید. این سایت از فیلترهای بسیار کارآمد جهت جستجو و پیشنهاد شغل متناسب با شرایط کارجو بهره می برد.

  • Elemanonline:

آنلاین المان از از سایت های محبوب نسل جوان است. این سایت یکی از به روزترین سایت های کاریابی در ترکیه است. این سایت دارای آخرین و بهترین مشاغل ترکیه به همراه شرایط لازم می باشد.

  • Xing:

یکی از سایت‌ هایی است که بیشتر از سایر سایت‌ های شغلی شبیه به سایت‌ های شبکه های اجتماعی است. این سایت همچنین به عنوان “Facebook جویندگان شغل” شناخته می شود.

بررسی اقامت ترکیه از طریق کار

شور ترکیه با مساحت 783356 کیلومتر مربع و جمعیت تقریبی 82 میلیون نفر در سال 2024 جزء کشورهای وسیع و پر جمعیت غرب آسیا به شمار می آید.

کشور ترکیه دارای مرز مشترک با 6 کشور مختلف می باشد:

  • ارمنستان
  • ایران
  • گرجستان
  • بلغارستان
  • عراق
  • روسیه

این موضوع که میزان بیکاری در کارهایی غیر از صنعت کشاورزی با 1.1% کاهش روبرو شده نشان از رشد صنعت ترکیه در میان کشورهای مختلف می دهد. نرخ حقوق و خرج های زندگی در ترکیه با هم تناسب دارد. هر ماه فرد ساکن در شهرهای این کشور قادر به ذخیره کردن سرمایه خود نیز می باشد. برای مسافرت های توریستی به ترکیه نیازی به ویزا نیست ولیکن در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه از طریق کار را دارید باید ویزا دریافت نمایید. در صورت تمایل به کار در شهرهای مهم ترکیه می توانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت جهت دریافت مشاوره در این زمینه تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :