مهاجرت به کشور ترکیه

زندگی در ترکیه

زندگی در ترکیه

متقاضیان مهاجرت به ترکیه بایستی از کیفیت زندگی در ترکیه مطلع باشند، زیرا امروزه تحصیل و کسب و کار به اولویت شماره یک مهاجران بدل شده است. اما اگر این مهاجرت توام با آگاهی همه جانبه از شرایط زندگی در این کشور باشد، می تواند به مهاجرتی موفق منتهی گردد. ترکیه از جمله کشورهایی ست که در طی چهل سال گذشته به پیشرفت چشمگیری دست یافته است. از این رو سرعت پیشرفت در زمینه های خاصی همانند گردشگری و امور مالی خیلی شگفت انگیز می باشد.

سیستم حمل و نقل ترکیه و زیر ساخت های مربوط به آن نقطه قوت و زیربنای پیشرفت ترکیه محسوب می شود. مسافرت داخلی و بین المللی در ترکیه با بیش از 50 فرودگاه، شبکه گسترده بزرگراهی، شبکه راه آهن قطارهای سریع السیر و نیز سیستم حمل و نقل دریایی پیشرفته بسیار راحت می باشد. حالا، شما با مطالعه این مقاله و نیز کسب اطلاعات تکمیلی از کارشناسان ارشد مهاجرتی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با اطمینان می توانید درباره مهاجرت به ترکیه تصمیم گیری کنید.

اهمیت اطلاع از هزینه زندگی در ترکیه

ترکیه دارای 13امین GDP (تولید ناخالص داخلی) بزرگ دنیا است. همچنین 17امین GDP اسمی بزرگ در دنیا محسوب می شود. این کشور در زمره اعضای پایه گذار OECD و G-20 می باشد. قرارداد تجاری ترکیه و اتحادیه اروپایی (EU) در سال 1995 منجر به آزادسازی نرخ های تعرفه گردید. از این رو یکی از ارکان بسیار مهم سیاست تجارت خارجی ترکیه را تشکیل می دهد. از همین روی، اقتصاد ترکیه در منطقه خاورمیانه جزء برترین اقتصادهای منطقه می باشد.

با توجه به موقعیت اقتصادی برتر ترکیه در منطقه ما و نیز فرصت های کاری و تحصیلی ارزشمند ترکیه برای مهاجران خارجی، ترکیه به طور سنتی یکی از مقاصد جذاب مهاجرتی هموطنان ایرانی به شمار می رود. اما برای تصمیم گیری بهتر درباره مهاجرت به ترکیه، اطلاع از هزینه زندگی در ترکیه از اولویت های مهم هر متقاضی محسوب می شود.

هزینه زندگی در ترکیه را می توان به بخش های کوچکتر دسته بندی کرد:

  • هزینه مواد غذایی
  • هزینه مسکن
  • هزینه حمل و نقل

سیستم آموزشی در خصوص زندگی در ترکیه

در کشور ترکیه، آموزش ابتدایی برای کودکان سنین 6 تا 14 ساله اجباری می باشد. دانش آموزان برای حضور در مدارس ابتدایی ترکیه، ملزم به پوشیدن لباس های متحدی هستند. به عنوان بخشی از اصلاحات سیستم آموزشی در سال 1997، تحصیل اجباری از 5 تا 8 سالگی معین شده است. در این روش، کودکان 3 سال آموزش اجباری بیشتری را در مدارس دولتی دریافت می کنند. مدارس ابتدایی دولتی در ترکیه برای کلیه کودکان ترک رایگان می باشد. پس از اتمام دوره ابتدایی 8 ساله، دانش آموزان مدرک پایان دوره خود را دریافت می نمایند. سپس، برای حضور در مدرسه متوسطه آماده می شوند. در ترکیه، انواع مختلف مدارس متوسطه وجود دارد. به طور کلی شرایط تحصیل در ترکیه در مقاله مذکور شرح داده شده است.

دانش آموزان بنابر علاقه و خواست خود می توانند در آنها ادامه تحصیل دهند:

  • مدارس عمومی با گرایشی متمرکز بر روی علوم اجتماعی یا علوم طبیعی
  • مدارس متوسطه با تمرکز بر روی تربیت بدنی
  • هنرستان ها

پس از اتمام دوره دبیرستان، اکثر دانش آموزان یا وارد دانشگاه شده و ادامه تحصیل می دهند. بر اساس حرفه ای که کارآموزی کرده اند، وارد بازار کار می شوند. در حدود 200 دانشگاه در ترکیه وجود دارد که اغلب آنها نیز در هر 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به ارائه برنامه های آموزشی می پردازند.

مزایا و معایب تحصیل و زندگی در ترکیه

به علت اعتبار نه چندان بالای پاسپورت کشور ایران و مشکل گرفتن ویزای اغلب کشورها، یکی از مزایای بزرگی که تحصیل در کشور ترکیه برای ایرانیان دارد این است که نیازی به صدور و اخذ ویزا نمی باشد. از این رو به راحتی می توان به این کشور سفر کرد. همچنین به علت نزدیکی به ایران دسترسی به خانواده برای فرد نسبت به سایر کشورهای اروپایی آسانتر است. همچنین هنگامی که فردی از ایران برای تحصیل به این کشور وارد می شود خانواده متقاضی هم بدون نیاز به ویزای همراه می توانند با او سفر کنند. هزینه های تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه نسبت به هزینه های دانشگاه های دیگر کشورها بسیار ارزانتر است. از این رو کم هزینه تر بودن تحصیل در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی نیروی محرکه ایی برای دانشجویان خارجی شده تا به تحصیل در این دانشگاه ها بپردازند.

درست است که تحصیل در کشور ترکیه مزایای بسیاری برای دانشجویان ایرانی دارد، اما هر کشوری دارای معایبی نیز هم هست. برای انتخاب دانشگاه که قسمت مهمی از زندگی تحصیلی هر فرد را تشکیل می دهد باید آگاهانه دست به انتخاب زد. از معایب دانشگاه های ترکیه می توان به این اشاره کرد که چون ترکیه کشور انگلیسی زبانی نیست، اغلب دانشگاه های دولتی این کشور نیز دروس را به زبان ترکی تدریس می کنند. از این رو شرط پذیرفته شدن در آنها ارائه مدرک زبان ترکی به دانشگاه است که یادگیری زبان ترکی برای همه افراد کار آسانی نیست. البته در ترکیه دانشگاه های انگلیسی زبان نیز وجود دارند. اما این دانشگاه ها غالبا خصوصی بوده و شهریه زیادی از دانشجو بابت ثبت نام می گیرند.

سیستم آموزشی در خصوص زندگی در ترکیه

سیستم بهداشتی جهت زندگی در ترکیه

بهداشت در ترکیه بخشی از سیستم تامین اجتماعی محسوب می شود. شما در قالب این سیستم با پرداخت وجه معینی متوجه خواهید شد که تحت پوشش درمان بیماری ها، سوانح و بازنشستگی قرار می گیرید. در ترکیه، SGK ( موسسه تامین اجتماعی) و وزارت بهداشت متولی امور بهداشتی و درمانی این کشور می باشند. در سال های اخیر، سیستم بهداشتی ترکیه شاهد پیشرفت های بزرگی بوده است. بیمارستان ها، کیلینک ها و مطب های مختلف در ترکیه انواع امکانات درمانی را به بیماران ارائه می دهند.

سیستم بهداشتی ترکیه شامل بیمارستان ها، مطب های خصوصی، و مراکز درمانی مختلف می باشد. در بین مراکز درمانی بهترین مراکز ارائه دهنده خدمات درمانی مراکز درمانی خصوصی می باشند. بر طبق قوانین تامین اجتماعی ترکیه ، شما بایستی در حدود 20% از هزینه های درمانی خود را پرداخت نمایید. بازنشستگان فقط مشمول پرداخت 10% هزینه ها می باشند. هزینه ویزیت دکتر در ترکیه معمولا از حول و حوش 140TRY (لیر) شروع می شود. هزینه ویزیت دندانپزشک در ترکیه معمولا 40TRY (لیر) یا بیشتر می باشد. این قیمت بسته به نوع و کیفیت درمان دریافتی و نیز شهری که در آن شهر زندگی می کنید، می تواند متفاوت باشد.

سیستم حمل و نقل در ترکیه

همواره یکی از دغدغه های اکثر مسافران به کشورهای خارجی، نحوه استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی آن کشور می باشد. در این بخش از مقاله، ما به شرح کاملی از سیستم حمل و نقل ترکیه می پردازیم. کشور ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود و نیز وجود جاذبه های طبیعی و گردشگری متنوع همواره مورد توجه اکثر گردشگران خارجی بوده است. این موقعیت ویژه سبب آن شده است که سیستم حمل و نقل زمینی و دریایی مختلفی در طی زمان در این کشور ایجاد شود تا از یک طرف پاسخگوی نیاز حمل و نقلی مسافرین خارجی و داخلی شده و از طرف دیگر، ارتباط 2 قاره آسیا و اروپا را نیز بدین وسیله ممکن سازد.

در ترکیه، سیستم حمل و نقل عمومی بزرگی شامل اتوبوس های محلی، تاکسی، مینی بوس ها، تراموا و مترو وجود دارد. بنابراین، گزینه شما برای مسافرت در ترکیه زیاد می باشد. در حقیقت، یکی از امتیازات زندگی در ترکیه برای مهاجران خارجی وجود فهرستی از گزینه های حمل و نقلی در ترکیه می باشد که نه تنها دسترسی محلی بلکه دسترسی بین المللی را نیز تسهیل می نماید. شما با استفاده از شارژ کارت های حمل و نقل شهری همانند استانبول کارت یا آکبیل به راحتی می توانید از این خدمات شهری بهره مند شوید.

هزینه زندگی و مواد غذایی در ترکیه

از 100% کل هزینه زندگی در ترکیه نیز، هزینه مواد غذایی با سهم 36.3% در رتبه اول هزینه زندگی در ترکیه قرار دارد. در ترکیه، مواد غذایی را می توان از بازارهای هفتگی خریداری کرد که میوه ها و سبزیجات محلی را با قیمت های پایین عرضه می کنند. سوپرمارکت های بزرگ کالاهای وارداتی را با قیمت های بالا می فروشند. اما قیمت برخی اقلام غذایی در ترکیه بطور غیرمنتظره ای بالا می باشد. مثلا یکی از قیمت های غذایی غیرمنتظره در ترکیه قیمت آب معدنی می باشد. همچنین با وجود اینکه اصولا ترکیه بخاطر کباب دونر در جهان معروف می باشد.

هزینه اقلام غذایی در ترکیه به شرح زیر می باشد:

لیست مواد غذاییهزینه به دلار
گوشت قرمز (یک کیلوگرم)$9.2
شیر (یک لیتر)$0.62
سیب (یک کیلو)$0.75
قرص نان سفید (500 گرمی)$0.36
سینه مرغ بی استخوان و بی پوست (یک کیلوگرم)$3.13
برنج (سفید) (یک کیلوگرم)$1.31
تخم مرغ (12 تایی)$1.57
گوجه (یک کیلو)$0.9

شاخص کیفیت زندگی در ترکیه

برای زندگی در ترکیه، اطلاع از هزینه زندگی در این کشور از جمله ضروریات می باشد. شما با اطلاع از هزینه زندگی به راحتی می توانید درباره مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت در این کشور تصمیم بگیرید. طبیعتا، هزینه زندگی در ترکیه به شهر محل سکونت، سبک زندگی، میانگین درآمد ماهانه و سایر بستگی دارد. هزینه زندگی در ترکیه نسبتا ارزان و مقرون به صرفه می باشد. میانگین هزینه ماهانه زندگی در ترکیه در حدود $500 الی $600 (دلار) می باشد. در حال حاضر، شاخص هزینه زندگی در ترکیه، در حدود 31.12 می باشد.

هزینه زندگی در ترکیه 26.62% پایین تر از ایران می باشد. اجاره بها در ترکیه 58.56% پایین تر از ایران می باشد. در پایان، با توجه به تحلیل انجام شده درباره زندگی در ترکیه می توان چنین نتیجه گرفت که با توجه به 2 شاخص اصلی تحلیلی یعنی، هزینه زندگی و شاخص کیفیت زندگی، کیفیت زندگی در ترکیه بالا می باشد. اگر شما هم علاقه مند به اخذ اقامت تحصیلی در ترکیه یا کار در این کشور می باشید، برای اطلاع از آخرین قوانین و جزییات مهاجرتی با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :