مهاجرت به کشور چین

بزرگترین صنایع چین

بزرگترین صنایع چین

چین در دهه های اخیر با رشد اقتصادی بسیار سریع خود تحولات عظیمی را در بازارهای جهانی به خصوص در بزرگترین صنایع چین به وجود آورده است. مطمئنا بخش صنعت در چین در این روند بسیار تاثیر گذار بوده است. پس از شروع اصلاحات اقتصاد چین در سال 1978، تولید ناخالص داخلی GDP هر سال افزایش قابل توجهی داشته است. بخش صنعت حدود 46.8% تولید ناخالص داخلی چین را از آن خود کرده است. در سال 2019 تولید ناخالص ملی چین بر اساس قدرت خرید و برابری ارز 25.27 تریلیون $ (دلار) بود. بزرگترین صنایع چین از جمله تولیدات و صادرات یکی از تاثیرگذارترین بخش های صنعت در رشد اقتصاد چین بودند. چین از نظر تولید کالا و صادرات کالا نیز در جایگاه اول جهان قرار دارد. تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله به بزرگترین صنایع چین بر اساس تولید ناخالص داخلی و میزان صادرات پرداخته است.

درباره صنعت چین

پس از تاسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 و انجام تغییرات اساسی در سال 1978 تغییر ساختار چین از یک جامعه کشاورزی سنتی به یک جامعه صنعتی مدرن آغاز شد. بدین ترتیب با رشد سریع صنعتی همراه بوده است. ساختار صنعتی چین مطابق با توسعه بخش صنعتی که هدف آن کاهش سهم بخش کشاورزی بود، انجام گرفت. پس از آن سهم بخش صنعت به طور مداوم نقش صعودی داشته است. به ویژه در بخش خدمات این میزان صعود بسیار بیشتر بود. کالاهای صنعتی تولید شده در چین همه از کالاهای اساسی گرفته تا کالاهای مصرفی در حال حاضر متفاوت می باشد. خروجی کارخانه های چین بسیار گسترده بوده است. از لوکوموتیو راه آهن گرفته تا صنایع خرد را شامل می شود. چین بزرگترین تولید کننده پارچه های نخی در جهان است. بدین ترتیب مقادیر زیادی پوشاک را صادر می کند.

کشور چین همچنین یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیمان در جهان است. در حال حاضر چین به یک کشور صنعتی تبدیل شده صنایعی مانند صنعت خودرو و صنعت مسکن درضمن صنعتی شدن با جهشی بسیار به مرزهای خارج از کشور نیز راه یافته اند. تولید آهن و فولاد نیز یکی از صنایع عمده در چین می باشد. همچنین از مهمترین محصولات صادراتی این کشور ماشین آلات و تجهیزات برقی هستند. این در حالی است که مهمترین محصولات وارداتی مواد اولیه هستند. در سال های اخیر، به دلیل رشد اقتصادی گسترده چین در سطح جهانی، صنعت چین در سطح بین المللی رقابت می کند. در نتیجه، توسعه صنعتی این کشور به طور فزآینده ای تحت تاثیر محیط های اقتصادی بین المللی قرار گرفته است.

بررسی بزرگترین صنایع در چین

در حال حاضر چین یکی از بزرگترین اقتصادها در جهان است. این کشور در 40 سال گذشته رشد اقتصادی بسیار سریعی داشته است. بدین ترتیب بزرگترین بازار مصرفی در آسیا می باشد. همچنین این کشور اولین صادر کننده کالا و دومین وارد کننده کالا در جهان می باشد. این کشور به طور حتم مهمترین تولید کننده کالا و تولید کننده صنعتی در جهان است. این 2 بخش به تنهایی بیش از 40% تولید ناخالص داخلی (GDP) یا تولید ناخالص ملی چین را تشکیل می دهند. چین همچنین بزرگترین اقتصاد صادراتی در جهان را دارد. از سال های 2012 تا 2017 نرخ واردات در چین 1.3% رشد داشته است. در همین بازه نرخ رشد سالانه صادرات 2.5% افزایش داشته است. جهت اطلاع از شرایط کار در چین ابتدا مقاله مذکور را مطالعه بفرمائید.

از جمله بزرگترین صنایع چین به شرح جدول زیر می باشد:

  • صنعت تولید و ساخت در چین
  • صنعت صادرات در چین
  • صنعت معدن در چین
  • صنعت انرژی در چین
  • صنعت کشاورزی در چین

بررسی بزرگترین صنایع در چین

اثر صنعت بر تولید ناخالص داخلی در چین

طبق آمار منتشر شده توزیع تولید ناخالص داخلی در بخش های اقتصادی چین در سال 2018، بخش کشاورزی حدود %7.2 در تولید ناخالص داخلی چین سهم داشته است. در حالی که %40.7 از ارزش این شاخص اقتصادی در بخش صنعت سرچشمه گرفته شده است. به صورتی که 52.2% از بخش خدمات بوده است. تولید ناخالص داخلی (GDP) به عنوان شاخص اصلی برای اندازه گیری عملکرد اقتصادی یک کشور در نظر گرفته می شود. به طور کلی به عنوان ارزش پولی کلیه کالاها و خدمات نهایی تولید شده در یک کشور در یک بازه زمانی خاص تعریف می شود. بدین ترتیب شامل تمام هزینه های خصوصی و دولتی، هزینه های دولت، سرمایه گذاری ها و صادرات خالص است. به عبارت دیگر، تولید ناخالص داخلی نشان دهنده عملکرد و بزرگی اقتصاد و سرمایه گذاری در چین است.

بررسی صنایع تولیدی در چین

بخش تولید تقریبا بزرگترین صنعت در چین است که 46.8% از تولید ناخالص داخلی این کشور را به سرمایه گذاری زیاد چین در صنایع سنگین موجب شده است. صنعت تولید چین در قرن گذشته رشد بسیاری را تجربه کرده است. این کشور از یک نقش کوچک در بخش تولید به بزرگترین تولید کننده در سال 2010 تبدیل شد. به طوری که از ایالات متحده که بیش از یک قرن این جایگاه را در اختیار داشته، پیشی گرفت. به عنوان مدرکی بر رونق صنعت در این کشور، چین در طی 3 سال بین سال های 2011 تا 2013 میزان سیمانی که تولید کرده از کل میزان مصرف آمریکا در قرن 20ام بیشتر بوده است. برای درک بیشتر صنعت تولید در چین توجه داشته باشید که در کل تولید در چین معادل 19.8% از کل تولید جهانی می باشد.

چین همچنین بیشترین تولید کننده کالاهای سیمان، فولاد و کودهای شیمیایی در جهان است. از میان 10 تولیدکننده بزرگ فولاد جهان،6 کارخانه در چین قرار دارند. تولید فولاد سالانه این کشور با 683 میلیون تن بالاترین در جهان است. چین همچنین بیشترین میزان تولید پارچه پنبه را در هر کشوری دارد بطوری که تولید نساجی 10% از تولید ناخالص صنعت این کشور را به خود اختصاص داده است. بخش خودرو در چند دهه گذشته رشد چشمگیری را تجربه کرده است. چین پس از ایالات متحده و ژاپن سومین تولیدکننده بزرگ اتومبیل در جهان است. به طوری که صادرات سالانه خودرو 70 میلیارد $ (دلار) تخمین زده شده است. به صورت کلی محصولات تولیدی حدود %94.3 از کل صادرات 2.09 تریلیون $ (دلار) چین را که شامل خودرو، کشتی، لوکوموتیو، پارچه، کود و لوازم الکترونیک می باشد، دربر می گیرد.

بیشترین کالاهای صادراتی در چین

همانطور که می دانید چین در آسیای شرقی قرار دارد. از نظر جغرافیایی و استراتژیک شریک اصلی تجاری کشورهایی از جمله ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، سنگاپور و هند می باشد. چین در سال 2018 نزدیک به 2.5 تریلیون $ (دلار) کالا صادر کرده که این میزان نسبت به سال قبل 10% افزایش داشته است. البته در سال 2019 میزان صادرات 9 ماهه اول این سال با رشد -0.2% همراه بوده که به مبلغ 1.826 تریلیون $ (دلار) رسید. در سال های اخیر با رشد بازار گوشی های هوشمند و تقاضاء زیاد آن، بخش گوشی های هوشمند و لوازم اکترونیکی در ردیف اول بیشترین میزان صادرات در چین در سال 2018 قرار داشتند.

در جدول زیر 10 کالایی که بیشترین ارزش صادراتی در چین داشته اند را ملاحظه می کنید:

رتبهنوع کالاارزش به دلاردرصد سهم از کل صادرات
1تجهیزات و لوازم الکتریکی664 میلیارد $26.6%
2رایانه430 میلیارد $17.2%
3مبلمان، لوازم روشنایی، رختخواب و ساختمان های پیش ساخته96.4 میلیارد $3.9%
4محصولات پلاستیکی 80.1 میلیارد $3%
5بافتنی، قلاب دوزی و لوازم جانبی73.5 میلیارد $2.9%
6پوشاک و لوازم جانبی71.4 میلیارد $2.9%
7لومحصولات فلزی و آهنیازم جانبی پزشکی و فنی71.4 میلیارد $2.9%
8مواد شیمیایی و آلی59.8 میلیارد $2.4%

بزرگترین صنایع معدن در چین

معدن یکی از صنایع مهم در اقتصاد چین می باشد. این صنعت سالانه میلیاردها دلار به تولید ناخالص داخلی کشور تزریق می کند. چین بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان است. به طوری که این کشور در سال 2016 حدود 463 تن طلا تولید کرده که در مقایسه با استرالیا دومین تولیدکننده در این سال، اختلاف تقریبا 2 برابری را ایجاد کرد. آفریقای جنوبی که 101 سال از برترین کشورهای تولیدکننده طلا در جهان بوده است. در 10 سال گذشته تولید طلایش 50% کاهش داشته است. تولید طلای چین در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. بیشتر ذخایر طلای چین در قسمت های شرقی کشور، در استان های لیائونینگ (Liaoning)، هنان (Henan)، فوجیان (Fujian) و شاندونگ (Shandong) یافت می شود. بیشترین طلای تولید شده در چین به صورت محلی مصرف می شود. زیرا چین چهارمین مصرف کننده بزرگ طلا در جهان است.

استخراج زغال سنگ بخش مهم دیگری در صنعت معدن چین است. چین بزرگترین تولید کننده زغال سنگ در جهان با تولید 3.89 میلیارد تن در سال 2014 بود. این کشور پس از آمریکا و روسیه دارای سومین ذخیره بزرگ زغال سنگ در جهان می باشد. بیشتر زغال سنگ در داخل کشور مصرف می شود. این کشور را با مصرف سالانه حدود 3.2 میلیارد تن به بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ در جهان تبدیل می کند. همچنین چین در تولید مواد معدنی غیر فلزی در جهان پیشتاز می باشد. این کشور سالانه 97 میلیون تن سنگ فسفات را تولید می کند. سایر مواد معدنی با ارزش در چین تولید تنگستن، مس، قلع و سنگ آهن هستند.

صنعت انرژی در چین

انرژی یکی دیگر از صنایع بزرگ چین می باشد. چرا که چین در تولید نفت در جایگاه چهارم جهان قرار دارد. البته با وجود این، چین یکی از بزرگترین مصرف کنندگان نفت در جهان نیز می باشد. چین در تولید برق نیز یکی از پیشروهای جهان می باشد. بیشتر برق این کشور از منابع ذغال سنگ تامین می شود. البته به دلیل گستردگی این کشور و عدم وجود سیستم یکپارچه، این کشور برای توزیع مناسب دچار مشکلاتی نیز هست. چین همچنین سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر را که به عنوان مرز جدید در صنعت انرژی به حساب می آید. یکی از تولیدکنندگان برتر برق از منابع تجدید پذیر می باشد. چین دارای مزارع بادی بی شماریست. در سرزمین های وسیع خود و همچنین در مکان های فراساحلی برای بهره برداری از انرژی باد استفاده می کند.

در این مقاله که به دست تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نگارش شده است، اطلاعات مورد نظر در رابطه با صنایع بزرگ چین و تاثیر آن بر رشد اقتصاد این کشور در اختیار شما عزیزان قرار داده شد. همچنین چنانچه قصد مهاجرت به چین و سایر کشورهای خارجی را دارید می توانید از تجربه و مشاوره کارشناسان این مجموعه بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :