مهاجرت تحصیلی ترکیه

اعزام دانشجو به ترکیه

اعزام دانشجو به ترکیه

همجواری کشور ترکیه با ایران، نزدیکی فرهنگ، هزینه های پایین زندگی و یکسان بودن دین رسمی موجب تقاضای بالا جهت اعزام دانشجو به ترکیه شده است. کشور ترکیه به عنوان 37 کشور جهان از لحاظ وسعت و به دلیل همسایگی از سمت شمال غربی با کشورهای اروپایی همچون یونان و بلغارستان و مجاورتش با دریای مدیترانه از جنوب غرب، پلی برای ساکنان آسیایی و اروپایی محسوب می شود. از این رو همواره برای گردشگران، به خصوص ایرانیان جذاب بوده است.

جمعیت ترکیه طبق آخرین آمار سال 2023، حدود 84 میلیون نفر برآورد شده است. زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی است. چنانچه قصد سفر به ترکیه را دارید و می خواهید در ترکیه تحصیلات خود را ادامه دهید، موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با تهیه این مقاله، جزئیات لازم در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه را برای شما فراهم آورده است.

مزیت های اعزام دانشجو به ترکیه

شاید بتوان اولین مزیت تحصیل در ترکیه را هزینه های پایین زندگی و تحصیل نسبت به کشورهای دیگر هم سطح دانست. مزیت دیگر، وجود استانداردهای آموزش عالی، کادر آموزشی برجسته و سیستم آموزشی به روز در دانشگاه های ترکیه است که به دانشجویان این امکان را می دهد تا مراحل موفقیت تحصیلی را بهتر طی کنند. یکی دیگر از مزیت های تحصیل در ترکیه اعتبار مدرک تحصیلی دانشجویان خارجی فارغ التحصیل شده از این کشور است که در بسیاری از کشورهای اروپایی، آمریکا و سایر کشورها معتبر می باشد.

مزیت های دیگری در خصوص اعزام دانشجو به ترکیه وجود دارد که در ذیل این مطلب لیست شده اند:

  • دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه با فراهم آوردن امکانات آموزشی مجهز و آزمایشگاه های مدرن این امکان را به دانشجویان خارجی می دهند تا با خیالی آسوده تحصیل خود را به پایان برسانند.
  • ترکیه همواره سعی داشته که کشوری امن برای گردشگران و به خصوص دانشجویان خارجی باشد.
  • مهمان نوازی و روابط دوستانه مردمان این کشور و همچنین وجود جمعیت جوان بالا، ترکیه را به کشوری خاص برای جذب دانشجویان خارجی تبدیل کرده است.
  • وجود امکانات اقامتی، تغذیه و حمل و نقل مناسب در ترکیه که یکی از اساسی ترین نیازهای دانشجویان خارجی است.

معرفی دانشگاه جهت اعزام دانشجو به ترکیه

دانشگاه ها و موسسات دولتی و خصوصی بسیاری در ترکیه برای اعزام دانشجو وجود دارد که مهم ترین نکته برای اعزام دانشجو به این کشور، ملاحظه رتبه جهانی دانشگاه ها است.

طبق آخرین نظام رتبه بندی جهانی دانشگاه ها در سال 2022، 10 دانشگاه برتر جهت تحصیل در ترکیه به ترتیب عبارتند از:

  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه حاجت تپه
  • دانشگاه دوکوز ایلول
  • دانشگاه اژه
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه بیلکنت

معمولا دانشگاه ها جدای از رتبه جهانی دارای رتبه بندی کشوری نیز هستند که بر اساس آخرین رتبه بندی کشوری سال 2022، 10 دانشگاه برتر این کشور دقیقا همانند لیست فوق در جایگاه اول تا دهم رتبه بندی کشوری قرار گرفته اند. سهمیه پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ترکیه، سالانه %20 از کل سهمیه دانشجویان ورودی را به خود اختصاص می دهد. اطلاع از هزینه زندگی در ترکیه مبحث دیگری است که در خصوص تحصیل در این کشور حائز اهمیت خواهد بود.

معرفی دانشگاه جهت اعزام دانشجو به ترکیه

مقاطع تحصیلی مختلف در ترکیه

نکته حائز اهمیت دیگر در اعزام دانشجو به ترکیه، توجه به مقاطع تحصیلی مورد قبول در این کشور است. ترکیه در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پذیرای دانشجویان خارجی از سراسر دنیا می باشد.

در جدول زیر مدت زمان تحصیل در هریک از این مقاطع ذکر شده است:

مقطع تحصیلیطول مدت تحصیل
کارشناسی4 سال
کارشناسی ارشد2 سال
دکتری3 سال

در میان رشته های تحصیلی این کشور پیشنهاد می شود مقاله تحصیل پزشکی در ترکیه را مطالعه بفرمائید.

اعزام دانشجو به ترکیه و نحوه تحصیل در این کشور

اعزام دانشجو به ترکیه اغلب دانشجویان را به اهداف بلند مدت تحصیلی خود نزدیک تر می کند. به طور کلی نحوه تحصیل در این کشور دقیقا مانند بسیاری از کشورهای اروپایی است. که ترکیبی از سخنرانی، خواندن و مطالعه مستقل می شود. به طور مثال اگر در حال مطالعه یک موضوع عملی هستید زمانی را نیز در یک آزمایشگاه یا کارگاه سپری خواهید کرد. نحوه تحصیل در این کشور نیز توسط TYYC نظارت می شود، تا اطمینان حاصل شود که دانشجویان سخت کار می کنند و یاد می گیرند. علاوه بر این دوره های کارشناسی در ترکیه نیز معمولا 4 سال طول می کشد. موضوعات تخصصی تر مانند پزشکی می تواند تا 6 سال طول بکشد. از سوی دیگر، مدارک تحصیلات تکمیلی معمولا دو سال طول می کشد، در حالی که دکتری معمولا حدود 3 سال به طول می انجامد. همچنین امکان اخذ مدرک کاردانی نیز در ترکیه وجود دارد.

 اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

اتباع خارجی که مایل به تحصیل (یا ادامه تحصیل) در مقاطع ابتدایی، متوسطه، دانشگاه و تحصیلات تکمیلی در ترکیه هستند. کسانی که مایل به یادگیری زبان ترکی هستند باید با ویزای دانشجویی که در فرم قانونی آنها از نمایندگی های خارجی همچون سفارتخانه ها و کنسول گری ها مهر شده است، وارد کشور ترکیه شوند. دانشجویان خارجی که برای تحصیل در ترکیه ویزا دریافت می کنند.

از این رو باید مدارک ثبت نام موقت خود را طی یک ماه از مدارس یا دانشگاه ها اخذ نموده است. آنها را به شعبه اتباع خارجی اداره امنیت شهر محل اقامت خود ارائه نمایند تا برای آنها اجازه اقامت برای اهداف آموزشی صادر شود. به همین ترتیب دانشجویانی که اجازه اقامت آنها منقضی شده است باید ظرف مدت 15 روز نسبت به تمدید آن اقدام کنند.

در این بین 3 دسته از افراد خارجی هستند که نیازی به دریافت ویزای دانشجویی ندارند:

  • دانشجویان خارجی که قبلا تحصیلات خود را در یکی از دانشگاه ها یا موسسات آموزش عالی در مقطعی بدون وقفه و به مدت بیش از یک سال در ترکیه گذرانده اند.
  • فرزندان اتباع خارجی مشغول به کار که از پیش به ترکیه آمده اند و دارای حداقل یک سال اجازه اقامت معتبر هستند.
  • اتباع خارجی که برای ورود به دانشگاه در آزمون ملی ورودی دانشگاه ترکیه که برای اتباع این کشور برگزار می شود شرکت کرده و پذیرفته شده اند.

نکته بسیار مهم این است که دانشجویان خارجی برای تامین هزینه های خود باید از راه های قانونی تعریف شده اقدام نمایند. از این رو کار کردن در طول تحصیل به منظور کسب درآمد برای این دسته دانشجویان ممنوع می باشد. در صورتی که قصد تحصیل و مهاجرت به ترکیه را دارید می توانید همواره از مشاوره های وکلای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *




Enter Captcha Here :